Yaz Tatili İçin En Uygun Zaman Nedir?


Tatil, herkesin yıl boyunca beklediği ve zamanlama konusunda bazen kararsız kaldığı durumlardan biri. Dolayısı ile tatil zamanlaması kararı verirken herkesin önceliği farklı olabiliyor. Bu durum; özel sektör çalışanları, kamu çalışanları, kendi işi ile uğraşanlar gibi ayrımlar ile bireylerin zamanlamayı belirleme faktörlerini etkileyebiliyor. Biz bu yazımızda sizlere biraz daha mevsimsel durumları ön planda tutarak, ne zaman tatile çıkmalıyım sorusunun cevabını arayacağız.


Bölgeye göre zamanlama;

Tatil için en önemli kriterlerden olan bölgeye karar verdiyesiniz, aslında sizin için zamanlama seçimi bir o kadar daha kolay olacaktır. Örneğin temmuz aylarında Akdeniz bölgesinde bir tatil, yüksek derecede sıcaklar olacağından çok verimli olmayabilir. Günün büyük bir bölümünü güneşten uzakta geçirmeniz gerecektir. Akşam saatlerinde ya da gece uyku anında klima çalıştırmanız gerecektir. Bu durum küçük çocuklu aileler için sağlık açısında olumsuz olacaktır. Bu dönemde özellikle Ege bölgesi tail çin çok uygun olacaktır. Sıcaklar kişileri bunaltacak seviyede olmayacağından, gün içinde de aktivitelere, animasyon gösterilerine ve çevre gezilerine katılmanız için muazzam bir otam oluşturabilir. Diğer taraftan eylül ayından itibaren birçok kişi tatil için uygun olmayacağı görüşünde. Ama burada Akdeniz bölgesinin iklim özelikleri nedeni ile en uygun dönem olarak niteleyebileceğimiz eylül -kasım ayları arası, bir çok tatil sever için uygun olacaktır. Ege bölgesinin soğumaya başladığı bu dönemde Akdeniz'in masmavi denizinin ve  muhteşeme güneşinin tadını çıkarmak için çok iyi bir zamanlama olabilir. Aynı şekilde ilkbahar mevsiminin ortalarına doğru, Akdeniz bölgesi tatil için elverişlidir.


Çocuklar ve okul dönemine göre zamanlama;

Her bir ailenin ya da bireyin tatil programında okulların başlama zamanı çok büyük bir önem teşkil etmektedir. Haziran ayının sonralarında okulların kapanması ile başlayan tatil eylül ayının ikinci yarısına kadar sürmektedir. Bu zaman aralığında da eylül ayının ilk haftaları tatil için güzel bir zamanlama olacaktır. Bunun nedeni yaz ayının son günlerinde yapılacak bir tatilin bütün bir yıl boyunca hafızalarda yer etmesidir. Yaz ayının sonu ve sonbaharın başlangıcını; yıl boyunca hatırlayacağınız ve gelecek yılı iple çekeceğiniz bir anı olacaktır. Mevsimsel olarakta Akdeniz ve Ege bölgelerinde en uygun zaman dilimi olacaktır. Sıcak havanın bunaltmadığı ama aynı zamanda deniz suyu sevilerinin en optimum seviyede olması muhteşeme bir tatil için zemin oluşturmaktadır.


Her ne kadar zamanlama için uygun bir ortam oluşturmak istesekte, aslında gerçek olan  güzel bir tatilin yıl boyunca stresli ve yoğun tempoda zaman geçiren, şehrin kalabalığında bir an olsun uzaklaşmak isteyen herkesin istediği zaman yapabileceği bir durumdur. Mevsimsel özellikler, ailevi yapılar ve yıllık izin gibi durumların ortak kesiştiği yerde bir tatile çıkmak, zaman kaybetmemek ve sevdiklerinizle unutulmaz anılar yaşamak için gecikmeden bir plan yapın. Sevdikleniz ile geçireceğiniz her an her şeye değer.


Sağlıkla olun, sevgiyle kalın